Haetaan tuloksia..
Miten valita hyvä verkkotunnus?

Miten valita hyvä verkkotunnus?

Julkaistu: 20.12.2022 - Kategoria: Verkkotunnukset - Lukuaika: 1 min 16 sek
Jaa artikkeli:

Verkkotunnus on tärkeä osa yrityksen tai yhteisön näkyvyyttä verkossa, ja sen valinnassa kannattaa olla tarkka. Seuraavassa on muutamia vinkkejä verkkotunnuksen valintaan:

 

 

1. Pidä se lyhyenä ja ytimekkäänä: Verkkotunnuksen tulisi olla lyhyt ja helppomuistinen, jotta se on helppo lausua ja kirjoittaa oikein. Lyhyt verkkotunnus on myös helpommin liitettävissä mieleen ja jää paremmin mieleen.

 

2. Valitse verkkotunnus, joka kuvaa yritystäsi tai yhteisöäsi: Verkkotunnus kuuluu olla selkeästi liitettävissä yritykseen tai yhteisöön, joten sen tulisi kuvata jotenkin yritystä tai yhteisöä. Esimerkiksi jos yrityksesi tarjoaa kahvia, voisi verkkotunnuksesi olla jotain kahvia-teemaista, kuten "kahvi.fi".

 

3. Huolehdi, että verkkotunnus on vapaana: Ennen kuin rekisteröit verkkotunnuksen, tarkista, että se on vapaana. Voit tarkistaa verkkotunnuksen saatavuuden FICORA:n verkkosivuilta tai erilaisilla verkkotunnusten tarkistuspalveluilla.

 

4. Valitse oikea verkkotunnustason pääte: Suomessa yleisimmin käytössä olevat verkkotunnustason päätteet ovat .fi ja .com. .fi-päätteinen verkkotunnus on hyvä valinta, jos yrityksesi tai yhteisösi toimii Suomessa. .com-päätteinen verkkotunnus on puolestaan maailmanlaajuisesti yleisempi ja sopii hyvin esimerkiksi yritykselle, jolla on toimintaa useassa maassa.

 

5. Huolehdi, että verkkotunnus on helposti kirjoitettavissa: Verkkotunnuksen tulisi olla sellainen, että se on helppo kirjoittaa oikein. Vältä monimutkaisia sanoja tai merkkejä, joita on vaikea kirjoittaa oikein.

 

Verkkotunnuksen valinta on tärkeä osa yrityksen tai yhteisön näkyvyyden luomista verkossa. Huolellinen valinta voi auttaa luomaan ammattimaisen ja luotettavan kuvan yrityksestä tai yhteisöstä.

Samankaltaisia artikkeleita

Saattaisit pitää näistä artikkeleista

Uusimmat artikkelit

Näytä kaikki
Artikkeleita ja ohjeita

Suomenverkkotunnukset.fi julkaisee artikkelit-osiossa ajankohtaisia uutisia verkkotunnuksista sekä yleisesti artikkeleita ja ohjeita jotka liittyvät verkkosivuihin, hakukoneoptimointiin, markkinointiin jne.