Haetaan tuloksia..
Ääkköset vs. Hakukoneet: Kuinka selvitä verkkotunnuksen kirjaintaistelusta

Ääkköset vs. Hakukoneet: Kuinka selvitä verkkotunnuksen kirjaintaistelusta

Julkaistu: 10.05.2023 - Kategoria: Verkkotunnukset - Lukuaika: 5 min 58 sek
Jaa artikkeli:

Ääkköset ovat tärkeä osa suomen kieltä, mutta niiden käyttäminen verkkotunnuksissa voi aiheuttaa haasteita. Verkkotunnuksia käytetään tunnistamaan verkkosivuja ja sähköpostiosoitteita, ja niiden on oltava yksilöllisiä ja helppoja muistaa. Tämä artikkeli käsittelee, miten kannattaa käyttää ääkkösiä verkkotunnuksessa.

 

Ensinnäkin on tärkeää huomata, että ääkkösiä ei voi käyttää perinteisessä verkkotunnusmuodossa, joka tunnetaan nimellä ASCII-muoto. ASCII-muoto koostuu 128 eri merkistä, jotka eivät sisällä ääkkösiä. Tämä tarkoittaa sitä, että verkkotunnuksessa käytettävät merkit rajoittuvat aakkosiin (A-Z), numeroihin (0-9) ja joitakin erikoismerkkejä, kuten väliviiva (-) ja alaviiva (_).

 

Tämä rajoitus on johtanut siihen, että ääkkösiä sisältävien verkkotunnusten käyttö on haastavaa. On kuitenkin olemassa tapoja, joilla voit käyttää ääkkösiä verkkotunnuksessa.

 

Yksi vaihtoehto on käyttää IDN (Internationalized Domain Name) -verkkotunnusta. IDN-verkkotunnuksia käytetään kansainvälisesti ja ne mahdollistavat ääkkösten käytön verkkotunnuksessa. IDN-verkkotunnukset käyttävät ACE-muotoa, joka on ASCII-koodattu muoto, joka mahdollistaa ääkkösten käytön verkkotunnuksessa. Esimerkiksi suomenkielinen sana "tämä" voitaisiin kirjoittaa verkkotunnukseen ACE-muodossa "xn--tm-fka".

 

Toinen vaihtoehto on käyttää verkkotunnusta, joka ei sisällä ääkkösiä, mutta joka on silti helposti muistettavissa. Tämä voi tarkoittaa lyhyempää verkkotunnusta tai sellaista, joka käyttää sanoja tai merkkejä, jotka ovat helposti muistettavissa. Esimerkiksi, jos yrityksesi nimi on "Ääkkönen Oy", voitaisiin käyttää verkkotunnusta "aakkonen.fi", joka ei sisällä ääkkösiä, mutta on silti helposti tunnistettavissa.

 

On myös tärkeää huomata, että verkkotunnuksen tulee olla helposti muistettavissa ja helposti kirjoitettavissa. Ääkkösten käyttö voi vaikeuttaa molempia, joten on tärkeää varmistaa, että verkkotunnus on helppo muistaa.

 

 

Voinko käyttää kahta eri verkkotunnusta?

Kannattaa harkita kahta eri verkkotunnusta, jos yrityksesi toimii pääasiassa Suomessa ja haluat varmistaa, että suomenkielinen yleisö pystyy löytämään sivustosi helposti. Tässä tapauksessa voitaisiin käyttää kahta eri verkkotunnusta: yhtä ilman ääkkösiä ja toista ääkkösillä.

 

Jos käytät kahta eri verkkotunnusta, varmista, että ohjaat molemmat verkkotunnukset samaan verkkosivustoon. Tämä tarkoittaa sitä, että molemmat verkkotunnukset ovat käytettävissä ja että käyttäjät voivat käyttää niitä molempia löytääkseen sivustosi.

 

On kuitenkin tärkeää huomata, että kahden verkkotunnuksen käyttäminen voi aiheuttaa sekaannusta ja vaikeuttaa sivustosi brändin tunnistettavuutta. Tämä johtuu siitä, että käyttäjät voivat sekoittaa kaksi eri verkkotunnusta keskenään tai unohtaa, kumpi verkkotunnus kuuluu yrityksellesi. Lisäksi kahden verkkotunnuksen käyttö voi aiheuttaa haasteita hakukoneoptimoinnissa, kun yrität varmistaa, että molemmat verkkotunnukset indeksoidaan hakukoneissa.

 

Jos päätät käyttää kahta eri verkkotunnusta, varmista, että molemmat verkkotunnukset ovat helppoja muistaa ja että ne edustavat yrityksesi brändiä selkeästi. Muista myös mainostaa molempia verkkotunnuksia, jotta käyttäjät tietävät, että molemmat verkkotunnukset ovat käytettävissä.

 

 

Kaksi verkkotunnusta ja hakukoneoptimointi?

Kahden verkkotunnuksen käyttäminen voi vaikuttaa hakukoneoptimointiin ja sivustosi löydettävyyteen hakutuloksissa. Tässä on joitakin huomioita, joita kannattaa ottaa huomioon, kun käytät kahta eri verkkotunnusta ja pyrit hakukoneoptimointiin.

 

Ensinnäkin, kahden verkkotunnuksen käyttö voi hajottaa sivustosi linkkivoimaa, joka on tärkeä osa hakukoneoptimointia. Kun käytät kahta eri verkkotunnusta, linkit, jotka osoittavat sivustoosi, jakautuvat kahteen eri verkkotunnukseen, mikä vähentää kummankin verkkotunnuksen linkkivoimaa. Tämä voi vaikuttaa sivustosi sijoitukseen hakutuloksissa.

 

Toiseksi, jos käytät kahta eri verkkotunnusta, hakukoneet voivat nähdä sivustosi sisällön kahdesta eri verkkotunnuksesta, mikä voi vaikuttaa sivustosi indeksointiin ja arviointiin hakukoneiden silmissä. Tämä voi myös vaikuttaa sivustosi sijoitukseen hakutuloksissa.

 

Kolmanneksi, kun käytät kahta eri verkkotunnusta, on tärkeää varmistaa, että molemmat verkkotunnukset ovat helppoja muistaa ja että molemmat edustavat sivustosi brändiä selkeästi. Tämä auttaa käyttäjiä löytämään sivustosi helposti ja vähentää sekaannusta.

 

Neljänneksi, kun käytät kahta eri verkkotunnusta, on tärkeää ohjata molemmat verkkotunnukset oikein sivustosi pääverkkotunnukseen. Tämä auttaa välttämään sivustosi kahdentumisen ja parantaa käyttäjäkokemusta. Lisäksi se auttaa hakukoneita ymmärtämään, että molemmat verkkotunnukset kuuluvat samaan sivustoon.

 

Lopuksi, jos päätät käyttää kahta eri verkkotunnusta, sinun on varmistettava, että molemmat verkkotunnukset on asetettu käyttämään HTTPS-protokollaa. Tämä auttaa varmistamaan, että sivustosi on turvallinen käyttäjille ja parantaa sivustosi luotettavuutta hakukoneiden silmissä.

 

Yhteenvetona voidaan todeta, että kahta eri verkkotunnusta käyttäessä on tärkeää harkita huolellisesti, miten se vaikuttaa hakukoneoptimointiin ja käyttäjäkokemukseen. On tärkeää varmistaa, että molemmat verkkotunnukset ohjataan oikein sivustosi pääverkkotunnukseen.

Samankaltaisia artikkeleita

Saattaisit pitää näistä artikkeleista

Uusimmat artikkelit

Näytä kaikki
Artikkeleita ja ohjeita

Suomenverkkotunnukset.fi julkaisee artikkelit-osiossa ajankohtaisia uutisia verkkotunnuksista sekä yleisesti artikkeleita ja ohjeita jotka liittyvät verkkosivuihin, hakukoneoptimointiin, markkinointiin jne.