Haetaan tuloksia..
Webhotellin valinta: Mitä huomioida ja mikä sopii parhaiten verkkosivuston tarpeisiin?

Webhotellin valinta: Mitä huomioida ja mikä sopii parhaiten verkkosivuston tarpeisiin?

Julkaistu: 24.12.2022 - Kategoria: Webhotellit - Lukuaika: 2 min 39 sek
Jaa artikkeli:

Webhotelli on palvelu, jossa yritykset ja yksityishenkilöt voivat vuokrata verkkosivustolleen oman palvelintilan ja tallentaa sivustonsa siellä. Webhotelli tarjoaa myös useita muita palveluita, kuten sähköpostipalvelun ja verkkotunnusten rekisteröinnin. Webhotelleja on olemassa useita eri muotoja, ja valinta riippuu usein siitä, minkälaisen verkkosivuston omistaja haluaa luoda ja millaisia tarpeita hänellä on. Tässä on muutamia yleisimpiä webhotellin muotoja:

 

  1. Jaettu webhotelli on yleisin webhotellin muoto. Se tarjoaa pienelle yritykselle tai yksityishenkilölle tarpeeksi tilaa ja toimintoja verkkosivuston perustamiseen ja ylläpitämiseen. Jaettu webhotelli jaetaan usein muiden asiakkaiden kanssa saman palvelimen tilan kanssa, joten se on edullisin vaihtoehto. Jaettu webhotelli sopii parhaiten pienille verkkosivustoille tai blogille, jotka eivät vaadi paljon laskentatehoa tai tallennustilaa.

  2. Dedikoitu webhotelli tarjoaa asiakkaalle täyden yksinoikeuden palvelimeen ja sen kaikkiin resursseihin. Se on kalliimpi vaihtoehto kuin jaettu webhotelli, mutta tarjoaa enemmän laskentatehoa ja tallennustilaa. Dedikoitu webhotelli sopii parhaiten suurille verkkosivustoille, jotka tarvitsevat paljon laskentatehoa tai tallennustilaa.

  3. Pilvipalvelin (Cloud hosting) tarjoaa asiakkaalle verkkosivuston tallennustilan pilvessä, jolloin asiakas ei tarvitse huolehtia palvelimen ylläpidosta tai päivityksistä. Pilvipalvelin tarjoaa skaalautuvuutta ja tarjoaa tarvittavan laskentatehon ja tallennustilan mukaan. Se on joustavampi vaihtoehto kuin dedikoitu webhotelli, sillä asiakas voi lisätä tai vähentää laskentatehoa ja tallennustilaa tarpeen mukaan. Pilvipalvelin sopii parhaiten verkkosivustoille, jotka tarvitsevat joustavuutta ja skaalautuvuutta.

  4. Managed webhotelli on webhotelli, jossa asiakkaalle tarjotaan ylläpidetty palvelin ja tukea. Tämä tarkoittaa, että webhotellin tarjoaja huolehtii palvelimen ylläpidosta ja päivityksistä sekä tarjoaa teknistä tukea asiakkaalle. Managed webhotelli sopii parhaiten asiakkaille, jotka eivät halua huolehtia palvelimen ylläpidosta tai teknisestä tuesta itse, vaan haluavat keskittyä sivustonsa kehittämiseen ja käyttöön.

 

Verkkosivuston omistajan on tärkeää valita oikea webhotelli tarpeidensa mukaan. Jaettu webhotelli on edullisin vaihtoehto, mutta se ei välttämättä tarjoa tarpeeksi laskentatehoa tai tallennustilaa suuremmille verkkosivustoille. Dedikoitu webhotelli tarjoaa enemmän laskentatehoa ja tallennustilaa, mutta se on kalliimpi vaihtoehto. Pilvipalvelin tarjoaa joustavuutta ja skaalautuvuutta, mutta se voi olla kalliimpi vaihtoehto suurille verkkosivustoille. Managed webhotelli tarjoaa asiakkaalle ylläpidetyn palvelimen ja tukea, mutta se on yleensä kalliimpi vaihtoehto kuin muut webhotellit.

 

Webhotellin valinnassa on myös tärkeää huomioida muut tekijät, kuten sivuston suorituskyky, turvallisuus ja tekninen tuki. Asiakkaan on myös tärkeää tarkistaa webhotellin palveluehdot ja tietosuojakäytännöt ennen valintaa.

 

Webhotellin valinta riippuu siitä, minkälaisen verkkosivuston omistaja haluaa luoda ja millaisia tarpeita hänellä on. Valitsemalla oikean webhotellin, verkkosivuston omistaja voi varmistaa, että sivusto toimii sujuvasti ja tarjoaa asiakkaille hyvän käyttökokemuksen.

 

 

Samankaltaisia artikkeleita

Saattaisit pitää näistä artikkeleista

Uusimmat artikkelit

Näytä kaikki
Artikkeleita ja ohjeita

Suomenverkkotunnukset.fi julkaisee artikkelit-osiossa ajankohtaisia uutisia verkkotunnuksista sekä yleisesti artikkeleita ja ohjeita jotka liittyvät verkkosivuihin, hakukoneoptimointiin, markkinointiin jne.